De ce talismanele ajuta? Explicatii pentru sceptici :)


Fizicienii au studiat obiectele cu rol de protectie energetica, pentru a explica dupa ce legi  functioneaza

Exista o multime de studii si cercetari privind natura amuletelor, talismanelor si a altor obiecte de cult, insa multe lucruri din acest domeniu au ramas neexplicate de știința pana in ziua de azi. Cu toate acestea, este foarte  adevărata afirmatia conform careia, dacă ceva funcționează, dar nu ne este clar cum – atunci de vina este doar lipsa de profunzime a cunoștințelor noastre.

In acest articol voi expune un punct de vedere , apartinand unor fizicieni rusi. asupra mecanismelor functionarii obiectelor cu rol de protectie.
Obiectele cu rol de protectie sunt împărțite în două grupe principale: talismane si amulete.

Talismanul  este un obiect de forță, un emitator creat cu un scop specific, bine determinat. Talismanele acumuleaza in structura lor gânduri si energii pozitive, directionate si implementate de creierul celui care le creeaza si pe care ulterior le emit(re-directioneaza) catre „obiectul actiunii”, activand si  materializand in plan fizic toate oportunitatile si actiunile, pentru care au fost algoritmate.

Amuleta  are un rol de atragere asupra sa a energiilor negative din mediul inconjurator sau dinspre o persoana, cu ulterioara lor  anihilare, dispersare, protejandu-ne astfel de agresiuni. Mecanismul  de actiune este opus celui exercitat de talisman. Printre energiile de care ne protejeaza o amuleta se afla atat intentiile altora, indreptate spre noi, cat si propriile noastre gânduri negative.  Amuleta se asigură că aceste gânduri nu se vor concretiza in plan fizic, protejandu-si astfel purtatorul.

În general, știința a recunoscut de mult timp faptul că gândul este material. Cu o singura conditie: un gand se va materializa numai în cazul în care este emis pe concentrație.. Concentrația gandului poate fi realizata în două moduri: fie acesta a fost emis într-o perioadă de puternic stres (avant) emoțional, fie în cazul în care acel gand a fost repetat zi după zi, o lungă perioadă de timp, indiferent cu ce intensitate..

Cu alte cuvinte – energia gandului este similara luminii: creierul nostru reacționeaza atat la flash-uri luminoase (cum ar fi focurile  de artificii), cat si la lumina de la o sursa ce emite în mod constant (cum ar fi stelele). Deoarece  atat gandul, cat si lumina, au caracter de unda, putem folosi rezultatele cercetărilor  în domeniul fizicii fenomenelor luminoase. pentru a studia principiile influentei gandului asupra materiei.

Știința a descris de mult timp fenomenul de concentrare și de dispersie a luminii prin lentile – colectarea și respectiv împrăștierea .Lentila este o piesa cu doua suprafete opuse, folosita singura, sau impreuna cu alta, pentru a concentra, sau a diverge lumina.  Există o analogie directa intre lentile si amulete/talismane: talismanul functioneaza ca o lentila de focusare, amuleta – ca una de împrăștiere, gândul fiind pe post de fascicol luminos. Astfel, devine clar principiul functionarii acestora.

Figura 1. Schema functionarii lentilei/amuletei/talismaului (click pe poza pt. a vedea)

Sa luam, de exemplu, talismanul. Acesta concentrează in el energia intenției persoanei emitatoare și, la fel precum o lupă, poate schimba starea materiei, declansand arderea in punctul de focusare, (obiectiv, care fara acea lupa ar fi fost imposibil de realizat) –  tot asa si talismanul ne poate ajuta sa ne concentram toata energia pe un singur „punct” – un  scop, un obiectiv, altfel de neatins pentru noi. Totusi, trebuie mentionat urmatorul detaliu: este foarte important sa existe combinatia „gand-talisman”. Cu alte cuvinte, nu este suficient sa avem o „lupa”, ca sa aprindem o flacara; ne trebuie, de asemenea, si o rază de lumină: pe timp de noapte, nici o „lupa” nu poate aprinde focul!

O situație similară avem si in cazul amuletelor. Marea majoritate a bolilor, de obicei 90-95% din ele, sunt un rezultat al faptului că oamenii nu-si efectuează în totalitate sarcinile care le revin in aceasta viata, provocandu-si astfel, diverse leziuni ale corpurilor sale subtile. Iar boala este doar un mecanism care ne determină să dobândim calitățile- lipsa, necesare noua  pentru a ne indeplini scopul, misiunea din aceasta existenta. Adica bolile nu sunt altceva, decat niste consecinte a conditiilor mai sus mentionate. Prin urmare,creand un mijloc, care ne ajuta sa ne recapatam aceste calitati-lipsa de care vorbeam mai sus,prin eliminarea blocajelor, eliminăm si motivul pentru care a aparut o boala sau alta. Cand motivul dispare, dispare și corolarul său – boala.

Atat in cazul amuletelor, cat si a talismanelor, atunci cand le alegem cu scopul de a pune un organism in stare de vindecare, este important sa tinem cont de aura pacientului, alegand culori care o echilibreaza (exista o multime de posibilitati in ziua de azi de a ne fotografia aura)  La fel ca si in optica, aici este prezent un fenomen similar refractiei ( raze de culori diferite vor fi refractate in mod diferit de catre „lentila”)  De mare ajutor in acest caz ne pot fi pietrele semipretioase de culori similare, ca si parte componenta a unui talisman, dar numai acelea, care au fost prelucrate cat mai putin, sau chiar deloc, deoarece  reteaua lor cristalina inmagazineaza intreaga Energie ce le-a fost data de Dumnezeu in starea ei  primordiala, nealterata. Este permisa o slefuire superficiala a suprafetei, pentru a-i conferi pietrei atractivitate din punct de vedere estetic, insa orice prelucrare mai serioasa, cum ar fi fatetarea, schimbarea formei, topirea in cazul chihlimbarului, vor distruge structura energetica a amuletei/talismanului si, in cel mai bun caz, acesta se va transforma intr-un simplu bibelou – frumos, dar fara nicio valoare.

6 gânduri despre „De ce talismanele ajuta? Explicatii pentru sceptici :)

  1. Eu sunt, Hapi, nici un dubiu! Arta protectiei energetice este un subiect fascinant, intr-adevar, si o sa mai scriu despre multe aspecte interesante, legate de terapia cu forme si culori din cele mai stravechi timpuri si pana azi,ritualuri de vindecare, etc. Ma bucur ca iti place subiectul. Bine ai venit la „Atelier” 😀

 1. mi-ar fi placut sa pot fi de acord cu conceptia acestei prezentari… mi-as fi cumparat niste obiecte de felul acesta… si astfel, as fi ferit de tot ce nu imi doresc sa fiu atins…
  dar… cred ca asemenea obiecte ajuta extrem de putin… doar in masura in care, crezand in ele, natura umana a nostra lupta mai bine, lupta chiar la maxim, in asa fel ca trupul nostru sa invinga… apoi… noi punem invingerea noastra, pe seama acestora…
  ca mediamtele acelea… inchipuite… care nu au nici o valoare medicala… dar bolnavul, crezand in ele, reactioneaza ca atare si astfel, grabeste propria vindecare…

  1. Ovi, bine ai venit la Atelier! Ma bucur ca ti-ai spus parerea sincera si iti multumesc pentru asta. O sa incerc sa explic putin. Amuleta nu are rolul de a ne feri chiar de TOT ce nu ne dorim noi sa fim atinsi….asta deoarece exista situatii in viata, cand putem invata ceva, doar primind o lectie mai ferma. Noi o putem percepe ca pe un eveniment neplacut, dar pe termen lung constatam ca aceea a fost chiar necesara si spre binele nostru (sa stii ca in aceasta categoriiie pot intra si imbolnavirile!). Cand confedtionezi o amuleta pt cineva, algoritmul este de a-l proteja pe purtator DOAR de acele evenimente, care nu sunt spre binele lui si spre invatarea lui de minte, ca sa zic asa….deci exista un filtru, tocmai pt a ne putea incasa lectiile necesare! Eh, acest filtru da uneori impresia ca amuleta nu functioneaza eficient. Este o eroare,te asigur! 😀
   Cat priveste talismanele, ai spus-o si tu, rolul lor este de a ne ajuta sa luptam mai bine, chiar la maxim de potential…si cum face el asta concret? pai, jucand rol de lentila de focusare pt energiile noastre dispersate si dezlanate, pe care le mobilizeaza, exact cum un comandant de osti isi strange armata si apoi le concentreaza fortele pe un singur scop! Zi-i efect placebo, zi-i cum vrei…chestia functioneaza de mii de ani, in toate colturile lumii, mai ales in acelea, care inca nu s-au indepartat definitiv de energiile Mamei Natura si de Creator.

   p.s. poate facem un test, intr-o zi, ce zici?! 😉

   1. Depistam o problema, pe care momentan nu o poti depasi, gasim solutia de a canaliza energia spre aceasta ,apoi, dupa un timp x….imi spui ce s-a schimbat! 😉

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.