Eclipsa totală de Lună (4 aprilie 2015, ora 15:05)

Standard

ecl”Niciodata nu esti atât de fericit sau de nefericit dupa cum îți închipui!”  La Rochefoucauld

Probleme relaționale dintre noi ca indivizi și societatea în care trăim, protejarea propriilor interese și a granițelor personale – iată câteva dintre provocările pe care ni le pegătește eclipsa de Lună din 4 aprilie. Ea ne va arăta, dacă suntem mulțumiți sau nu de anturaj sau de grupul în care socializăm. Unii oameni pot lua decizia de a pleca din viețile noastre, pe alții vom alege să îi înlăturăm chiar noi. Se vor finaliza niște procese importante, începute mai demult, de purificare și limpezire a anumitor situații de viață și a sentimentelor și emoțiilor, pe care ni le-au provocat.

În timpul eclipsei, umbra Pământului acoperă Lună Soarele și Luna aflându-se unul în fața celeilalte, iar Pământul fiind între ele. În timpul opoziției dintre cele două luminarii, subconștientul nostru parcă s-ar afla între ciocan și nicovală. Resimțim chinurile alegerii dintre realitatea limitată pe care ne-o oferă societatea și dorințele sau visele  noastre tainice . Este momentul în care suntem îndemnați să corectăm sau să finalizăm o etapă a vieții.. Eclipsa evidențiază problemele și aspectele cele mai dureroase, rămase nerezolvate de ani de zile. Va fi o criză, în urma căreia fie vom schimba radical ceva, în noi sau în viețile noastre, fie vom renunța la acel ceva definitiv.

Eclipsele sunt asociate cu noțiunea de Noduri Lunare, puncte care ne indică ce lecții karmice avem de trăit șîn perioada următoare și care sunt direcțiile de urmat pentru asta.  Ele e aseamănă cu niște răspântii de drumuri. Oamenii și evenimentele, care vin spre noi sau ni se întâmplă în preajma eclipselor au întotdeauna o semnificație specială și o importanță, pe care n-o sesizăm din primul moment. Hotărârile luate între cele două eclipse – de Soare și de Lună, ne pot schimba într-un mod cardinal viața. Cei ”provocați” în mod special sunt cei care au în tema natală planete, situate în cea de-a doua decadă a semnelor cardinale – Balanță, Berbec, Rac, Capricorn și  persoanele născute în jurul datei de 4 a acestor zodii.

Influența eclipsei va începe cu o săptămână înainte de producerea ei și va continua câteva săptămâni după. În aceste zile nu este recomandat să se încheie căsătorii, nu se vor semna acte importante, nu se vor face operații și, de asemenea , ne vom abține de la achiziții majore – există riscul unor cheltuieli nesăbuite,pe care le vom regreta mai târziu. Este contraindicat să abuzăm de alcool sau să facem excese alimentare, în condițiile în care  ne va fi foarte greu să ne oprim la timp!

Efectul de surpriză va fi accentuat și de un stellium în semnul Berbecului – Soare, Mercur,Uranus și Nodul Sud (Coada Dragonului)  și de un Pluto încrâncenat, ce face quadraturi agresive cu ambele luminarii. Trebuie să fim foarte precauți în exrimare și în comunicare,atât scrisă,cât și verbală. Iar dacă vrem să spunem cuiva insistent un ferm ”NU!” în aceste zile – atunci Mercur suprapus peste Nodul Sud ne va fi de mare ajutor! 🙂

Altfel, este posibil să fim exagerat de emotivi , iar gândirea să ne devină haotică și lipsită de coerență. Nu are rost să ne alarmăm prea mult, deoarece  această bulversare mentală și emoțională va trece odată cu eclipsa.

Singura condiție este să ne protejăm,să nu facem abuzuri de nici un fel și…să ne abținem să participăm la diverse conflicte sau să ne aflăm prea mult în mijlocul mulțimii.

Atenție la:

  • informația care vine spre noi în această perioadă. Putem primi răspunsuri clare cu privire la ceea ce avem de schimbat la noi și în relațiile cu alții, ce trebuie să punem pe primul plan – interesele sociale sau pe cele proprii și personale?
  • ”ego”-ul inflamat. Eclipsa vine cu provocări și conflicte greu de gestionat – atât între parteneri de viață, cât și între prieteni, colegi,asociați, etc. Există posibilitatea unor certuri serioase între persoane apropiate din cauze minore sau chiar a unor neînțelegeri absurde. O relație de iubire sau pietenie, ce a durat ani de zile, se poate sfârși într-o clipă, cu șanse minime de redresare.

Și din punct de vedere al sănătății, se produc niște modificări majore în corpurile noastre. Iată opinia dr. Edith Kadar:

Corpul uman are în jurul lui un câmp energetic măsurabil, cu rolul de a întreține transmiterea de impulsuri nervoase de la creier la organe și invers, dar și de la un organ la altul.

Transmiterea comenzilor prin celulele nervoase se face cu ajutorul curenților electrici și a neurotransmițătorilor.
În perioadele care preced și urmează eclipselor solare și lunare (o lună înainte, o lună după), sunt afectate 2 mari sisteme care funcționează exclusiv pe bază de impuls electric: sistemul nervos și inima.

În acele zile se pot simți multe anomalii în coordonare și probleme la inițierea comenzilor spre membre. Cu alte cuvinte, ca și cum în creier ar avea loc scurtcircuite care duc la amețeli, confuzii, probleme cu mersul sau cu orientarea în spațiu, incapacitate de concentrare, senzația de plutire, probleme de memorie, etc.

Deoarece la nivelul creierului se află centrii care coordonează restul corpului, e lesne de înțeles că toate procesele vitale sunt afectate; însă doar pe o perioadă de câteva săptămâni. Pericolul apare prin decompensarea unor boli existente deja în corp, adică prin agravarea lor inexplicabilă, după ce ani de-a rândul au fost bine ținute în frâu.
Inima, motorul vieții, se contractă și bate deoarece primește impulsuri electrice de la creier printr-o rețea bine pusă la punct. Centrii nervoși care imprimă ritmul cardiac rapid și pe cel lent se află situați în apropierea centrilor ce coordonează mișcarea și sensibilitatea membrelor.
Așa încât, în perioadele de eclipse, apare riscul aritmiilor cardiace, tahicardii, bradicardii, fibrilații, flutter, dar și agravarea celor deja existente. Iar riscul major este producerea infarctului miocardic și a emboliei pulmonare. ”
În concluzie: Mai bine să prevenim, decât să reparăm – calm, autocontrol și măsură în toate!  Eclipsă ușoară! 🙂

de Masha Rasputina

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s