Atelierul este un loc in care confectionam decoratiuni interioare sau obiecte personale hand-made, unele doar frumos realizate și decorative, altele… cu „destinatie speciala”. 🙂

ojoIn engleza acestea poarta denumirea de Guarding Handcraft obiecte protectoare, confecționate manual, (in cazul obiectelor noastre, destinația lor fiind mai mult de conectare la anumite stări sau energii, având formă predominant circulară, împletite din ață de lână , bumbac, etc , dispusă în spirală cu direcție levogiră, pe un suport de lemn, realizate pe rugăciune și muzică meditativă, în combinatii optim benefice de culori si  forme geometrice , aplicand  principiile Geometriei Sacre si ale Terapiei prin Culori, dar și urmând anumite  tradiții străvechi, ce au la bază cunoașterea intuitivă ancestrală a popoarelor  lumii.

In diverse colțuri ale planetei obiectele cu rol de protecție poartă denumiri diferite – Mandala’s la hindusi, Sikuli la nativii americani, Nam mkha la tibetani, Nazar Bonckuk la turci, Obereg sau Boji Glaz la slavi, etc.

talCele la care lucrăm noi  sunt apropiate, ca stil sau cromatică, de talismanele Sikuli, aparținând tribului Huichol (masivul Sierra Madre, actualul Mexic), denumite ulterior de conquistadori  Ojo de Dios( Ochiul lui Dumnezeu) și care erau destinate contracarării efectelor  ojo mal – a „ochiului rău”,  precum si de talismanele Nam kha de la popoarele Tibetului, care le-au creat  ca pe o soluție alternativă la sacrificiile rituale ale cailor sălbatici, pentru a se conecta  la energiile Universului fără vărsare de sânge.

Ca si structuri energetice activatoare, sunt similare si mandalelor buddhiste.Cu alte cuvinte, presupunând că Îngerii noștri Păzitori au formă de sferă, acestea pot fi imaginile bi-dimensionale ale unor entități angelice minunate, care  ne veghează diiscret din lumea lor subtilă, veghind la starea noastră de Bine! 🙂  Învatator și  prim indrumător în tehnica împletiri mandalelor, dar si sursă de inspirație ne-a fost minunatul artist american J. Mohler, un adevarat pionier in arta decorativă cu influențe etno, dar și în cea fotografică, căruia îi mulțumim pentru ajutor și sfaturi.

În afară de rolul lor de protecție si energizare prin formă cromatică și mesaj, mandalele împletite pot fi, pur si simplu,  niște minunate decorațiuni interioare, care aduc un plus de culoare, originalitate și bună dispoziție în casele si în viețile noastre.

Pe lângă mandale, ne place foarte mult să decorăm farfurii și veselă din sticlă sau ceramică, să pictăm obiecte vintage din metal sau lemn, pentru a le da o nouă viață, personalizăm obiecte din piele, plastic, textile, etc.

Fiecare obiect lucrat păstrează în el o părticică din personalitățile și energiile noastre, spre bucuria și folosul celor care le privesc sau le comandă.

Va așteptăm cu drag să descoperiți impreună cu noi, o altă fațetă a artei etno- cea spiritual-ezoterică, misterioasă si fascinantă!

Masha și Eugen.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s